A Váci 1 sikere a FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatán

Kétszeresen FIABCI World Prix d’Excellence díjas a Váci 1. A Horizon Development egyedülálló műemlékvédelmi és kereskedelmi fejlesztési sikertörténete ismét nemzetközi porondon bizonyított

A világ legjobbjának bizonyult örökségvédelem kategóriában, és a kereskedelmi fejlesztések európai rangsorában is elsőként végzett a Váci 1 – a Horizon Development Kft. fejlesztésében tavaly megújult neoklasszicista palota – a XXV. FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton (FIABCI World Prix d’Excellence Awards). A Váci 1 az első magyar épület a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázatának tizennyolc éves hazai történetében, amely több kategóriában is díjat hozott Magyarországnak.

 

A nívós ingatlanszakmai megmérettetés nyerteseit ma este jelentették be Andorra la Vellában, a FIABCI 68. Kongresszusán. Az Andorra Park Hotel dísztermében megrendezett neves eseményen többszáz résztvevő jelenlétében, 13 kategóriában díjazták a világ legjobb fejlesztési projektjeit. A párizsi székhelyű nemzetközi szervezet évente megrendezésre kerülő rangos versenyét méltán tekintik az ingatlanszakma Oscar-díjának.

A cég jövőbeli tervei kapcsán az építészmérnök végzettségű cégtulajdonos elmondta: „jelenleg folyamatban lévő fejlesztéseink az ingatlanfejlesztés teljes spektrumát lefedik, és egytől-egyig magas szintű környezettudatos minősítések várományosai.” A Szervita téren jelenleg bontás alatt álló (eredetileg a 70-es években épült) iroda- és parkolóház helyén 2019 végére egy olyan modern, LEED Platinum minősített ingatlant építünk, amely 14.900 m2 összterületen az iroda- és kiskereskedelmi funkció mellett luxuslakásoknak is helyet ad, és a belváros igazi gyöngyszeme lesz. A Váci úton épülő, kettős tanúsítással (LEED Gold, BREEAM Very Good) rendelkező, 2017-ben átadásra kerülő 25.000 négyzetméteres Promenade Gardens fejlesztésünk az irodafolyosó jelenleg legmagasabb műszaki tartalmú irodaháza, amelyet az energiahatékonyság mellett a korszerű design és belsőépítészet jellemez. A Horizon Development eddigi – prominensen kereskedelmi – fejlesztési irányultsága után üde színfolt számunkra, hogy Buda Gardens projektünkkel a lakóingatlanfejlesztés felé fordulhatunk, és 2019-re 350 minőségi lakást adhatunk majd át 34.000 m2 összterületen, a Feneketlen-tó mellett. Hisszük, és azért dolgozunk, hogy az elkövetkező években ezek a projektek is méltónak bizonyulhassanak majd a FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton való megmérettetésre.”