Az utolsó palackok: utoljára a budapesti étteremben kóstolhatjuk a St. Andrea díjnyertes egri bikavérét, ünnepi ételsorral

Utolsó, ünnepi alkalommal kóstolható a budapesti St. Andrea Restaurant menüsorában a St. Andrea Borászat díjnyertes bora, a Nagy-Eged dűlő Egri Bikavér Grand Superior 2017. A világ ötven legjobbja közé választott bort november 15. és 19. között egy különleges esti menüsorral együtt élvezhetik a vendégek a Parlamenttől rövid sétára található, Michelin Guide által is ajánlott étteremben.

A St. Andrea Borászat tételét komoly szakmai elismerés övezte, a világ legnagyobb és legrangosabb borversenye, a Decanter World Wine Awards beválasztotta a világ 50 legjobb bora közé. Az elismerésnek is köszönhetően a díjazott tételt a nyár végén mindössze néhány nap elkapkodták a gyűjtők és a borrajongók, kereskedelmi forgalomban és a borászatban már nem kapható.

A St. Andrea Restaurant utolsó palackjai mellé Kollár Endre séf állított össze egy különleges menüsort, amely a lehető legszebb ízekkel emeli ki az ünnepelt bor jegyeit.

„A St. Andrea Restaurant egyik fontos küldetése, hogy azokat a hétköznapokat, amelyeken minket választanak vendégeink, ünneppé emeljük. Az utolsó palack elnevezésű estéinkkel Dr. Lőrincz György és családjának munkája előtt szeretnénk tisztelegni: ünnepeljük a tudást, az elhivatottságot, a szeretetet és a mély hitet, amellyel boraik készülnek. A világ ötven legjobb bora között első magyarként szerepelni csodálatos és fontos eredmény, amelyre a magyar borászszakma és a borkedvelők is büszkék lehetnek. Mi is azok vagyunk és szeretnénk ezt vendégeinkkel együtt, méltó módon ünnepelni” – mondja Lizsicsár Miklós étteremvezető.

A november 15. és 19. között választható menüsorban olyan ételek szerepelnek, mint a véres hurka céklával és ananásszal, kacsa udontésztába töltve bogyós gyümölcsökkel és a Michelin Guide által ajánlott St. Andrea túrógombóc tejföllel és lekvárral. A díjnyertes bor mellett a St. Andrea Borászat két másik tétele kíséri a különleges élményt kínáló ételsort.

Az utolsó palack eseményre kizárólag az esti időszakban, korlátozott számban lehet asztalt foglalni – nem túlzás azt állítani, hogy a készlet erejéig.

Ahogy a borászat ismertetőjében olvashatjuk, a St. Andrea Nagy-Eged dűlő Egri Bikavér Grand Superior 2017 bora a Decanter World Wine Awards-on 97 pontot ért el, Best in Show díjat kapott és a világ 50 legjobb bora között szerepel. A Nagy-Eged dűlő bemutatkozó bikavére egy fantasztikus évjáratból származik; élettel teli, vibráló, hosszú, komplex bor. Kóstoláskor gyümölcsbomba robban a szájban: cseresznye, meggy és feketeribizli dohánnyal, csokoládéval és vaníliával találkozik. Lendületes, mély és barátságos: a Nagy-Eged Bikavér Grand Superior a St. Andrea Borászat egyik legszebb bora.

St. Andrea restaurant – az utolsó palack

Welcome

St.Andrea rosé pezsgő 1dl

Előétel

Véreshurka, cékla, ananász / Csakegyszóval 2020 Pinot Noir 1dl

Főétel

Kacsa udontésztában, bogyós gyümölcsökkel / Nagy-Eged dűlő Egri Bikavér Grand Superior 2017 1dl

Desszert

St. Andrea túrógombóc tejföllel, lekvárral / Ajándék 2017 Hárslevelű 0,5dl

Ásványvíz 0,33

A menü ára az italokkal: 22 000 Forint + 15% szervízdíj

Időpont: 2021. november 15-19. estéken a St. Andrea Restaurantban

Asztalfoglalás: +36 1 269 0130 vagy +36 30 488 2902