BUDAPEST LEGSZEBB IRODÁI

Ma már amelyik cég igazán ad magára, igyekszik dolgozóinak a legjobb környezetet megteremteni. Viszlát sápadt, sercegő neonok és szűk szobák, új sorozatunkban bemutatjuk a város legmenőbb, leginnovatívabb és legérdekesebb irodáit. A kalandos történetű, Vörösmarty téri egykori Első Takarékpénztár, majd Tőzsde épülete tíz év elhagyatottság után, 2015-ben támadt fel hamvaiból, immár komplex irodaházként, hogy elegáns éttermeknek, üzleteknek és irodáknak adjon otthont. A grandiózus terek, aranyló mozaikok és színes üvegablakok világához harmonikusan illeszkednek a modern kor igényeit kielégítő átépítések is.

A Vörösmarty tér és a Váci utca sarkán álló, tekintélyt parancsoló palotát Alpár Ignác tervezte, akinek a nevéhez kötődik például a Vajdahunyad vára vagy a Szabadság téri Tőzsdepalota is. Az épület az Első Pesti Hazai Takarékpénztár Egyesület elegáns neoklasszicista stílusú székházaként 1915-ben nyitotta meg kapuit, az utcaszinten üzletek voltak, a köztes emeleteken irodák, és a kor szokásainak megfelelően a felsőbb és a tetőszinten lakásokat alakítottak ki, sőt még egy óvoda is helyett kapott benne a dolgozók gyerekei számára. Az épület díszítése az ókori mitológiai motívumokból merít, az antik világ istenei őrzik a bejáratot, és allegorikus alakjaik feltűnnek a homlokzaton is, de találkozunk majd még halfarkú lovakkal és mozaik bőségszarukkal is.

A századfordulós terek mellett a belső udvar beépítése után világos, napfényes, a japánkertek hangulatát idéző pihenők lettek kialakítva, valamint megnyílt a tetőn a St. Andrea Wine & Skybar is.

A teljes cikk a welovebudapest oldalán olvasható.