Event

Az utolsó palack

15/11/2021 - 19/11/2021

St. Andrea Restaurant

Egy este, egy találkozás – és a bor. Utolsó, ünnepi alkalommal kóstolható a St. Andrea Restaurantban a névadó St. Andrea Borászat díjnyertes bora, a Nagy-Eged dűlő Egri Bikavér Grand Superior 2017. Az eseményre a St. Andrea Restaurant séfje, Kollár Endre állított össze egy különleges menüsort, amely a lehető legszebb ízekkel igyekszik az ünnepelt bor jegyeit kiemelni.

A világ ötven legjobb bora közé választott tételt és az azt kísérő menüsort egy héten át, november 15 -19. között, esténként (18:00-tól) választhatják a vendégek. A St. Andrea Borászat rangos nemzetközi díjjal elismert tételét a nyár végén néhány nap elkapkodták a gyűjtők és a borrajongók, a kereskedelmi forgalomban és a borászatban már nem kapható.

„A St. Andrea Restaurantban az egyik fontos küldetésünk, hogy a hétköznapokat az elegáns éttermi miliővel, az ételeinkkel és a borainkkal ünneppé emeljük. Az utolsó palack elnevezésű estéink Dr. Lőrincz György és családjának munkája előtt tisztelegnek: ünneplik a tudást, az elhivatottságot, a szeretetet és a mély hitet, amellyel boraik készülnek.

A világ ötven legjobb bora között első magyarként szerepelni csodálatos és fontos eredmény, amelyre a magyar borászszakma és a borkedvelők is büszkék lehetnek. Mi is azok vagyunk és szeretnénk ezt vendégeinkkel együtt, méltó módon ünnepelni, az utolsó palackokat együtt kibontani” – mondja Lizsicsár Miklós étteremvezető.

 Menü:

Welcome

St.Andrea rosé pezsgő 1dl

Előétel

Véreshurka, cékla, ananász / Csakegyszóval 2020 Pinot Noir 1dl

Főétel

Kacsa udontésztában, bogyós gyümölcsökkel / Nagy-Eged dűlő Egri Bikavér Grand Superior 2017 1dl

Desszert

St. Andrea túrógombóc tejföllel, lekvárral / Ajándék 2017 Hárslevelű 0,5dl

Ásványvíz 0,33

A menü ára az italokkal: 22 000 Forint + 15% szervízdíj

Időpont

  1. november 15-19. estéken a St. Andrea Restaurantban

Asztalfoglalás:

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a menüsort csak a rendelkezésünkre álló palackok mennyiségével összhangban, korlátozott számban tudjuk kínálni, így a foglalási lehetőség erre az eseményre korlátozott. Kérjük az érdeklődőket, hogy mielőbb jelezzék részvételi szándékukat.

Reservation

1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.

Opening hours

Weekdays: 12:00—23:00
Saturday - Sunday: closed (only open for private events)


Business lunch: 12:00-15:00
Kitchen: 12:00-22:00
A'la carte: 18:00-22:00

DRESS CODE

Smart casual

CANCELLATION OF A RESERVATION

If you are unable to attend at the time you have booked, please let us know on one of our contact details so that we can make an alternative reservation for another guest. Thank you!

PARKING

The entrance to St. Andrea Restaurant is located at the corner of Eiffel Palace, Bajcsy-Zsilinszky út 78. and Stollár Béla utca. Parking is available in the surrounding streets. Our colleagues will be happy to assist you with calling a driver service and ordering a taxi on your way out.

SMOKING

Our restaurant is non-smoking according to current legislation. Smoking is allowed at the public ashtrays on the side of the restaurant on Stollár Béla Street. 

CHILDREN

We kindly ask our guests to try to arrange childcare for their children under 12 years of age for the duration of their stay, thus facilitating their own and our other guests' undisturbed relaxation. 

PETS

Please do not bring your pets with you during your stay, as our restaurant is not suitable for pets.