Event

Félj bátran! Nő & Bor Al Ghaoui Hesnával

09/03/2023 7:00 pm - 09/03/2023 11:00 pm

St. Andrea Restaurant Hangács különterme
1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.

Márciusban visszatér a Nő&Bor: a St. Andrea Restaurant Hangács különtermében egy izgalmas témáról beszélgetünk, amely nem is lehetne aktuálisabb: hogyan lehet bátran félni? Vendégünk a téma szakértőke, Al Ghaoui Hesna újságíró, aki a Nő&Bor alkalmával megszokott kötetlen hangulatban, Kollár Endre séf mesés fogásai és Sztarovics Gabriel sommelier izgalmas étel-bor párosításai mellé hozza el őszinte, személyes történetét.

Az elmúlt három év eseményei kifordították a világot a négy sarkából, és rengeteg emberben ültetett el szorongást az, hogy megrendült az élet kiszámíthatóságába vetett hit, az általános biztonságérzet. Éppen ezért rengeteget számít, hogy hogyan tudjuk az érzéseinket felismerni, megfogalmazni, átalakítani, és hogyan tudjuk az olyan negatívnak tartott érzelmeinket, mint a félelem és a szorongás új szemüvegen át szemlélni -egyénileg, és közösségi szinten egyaránt. De vajon hogyan hat ránk – egyénileg, és közösségi szinten - egy krízishelyzet? Hogyan lehet ezt a folyamatot felismerni, és a nehézségből erőt kovácsolni?

Al Ghaoui Hesna Prima Primissima és Kamera Hungária díjas újságíró, szerző, filmkészítő, aki korábban számos háborús terepen forgatott hosszabb és rövidebb riportfilmeket. Saját műsorával, a Bábellel elsősorban az emberi viselkedés mozgatórugóit járta körbe. Munkája során megdöbbenve figyelte meg a félelem pszichés és fizikai hatását, nemcsak a rettegő lakosságon, hanem a katonákon, a többi újságírón és saját magán is. Ezért kezdett később alaposabban foglalkozni a témával, amelyről könyvet is írt, Félj bátran címmel, amellett érvelve, a félelmet lehet hajtóerőként is használni az életünkben, nem csupán háborús tudósítóként, hanem szülőként, társként, alkotóként, alkalmazottként vagy épp vezetőként a mindennapok során is. Legújabb kutatási témája a lelki alkalmazkodóképesség, a poszttraumás növekedés (PTG) és az, hogy hogyan tudunk nehéz helyzetekből nemcsak visszapattanni, hanem egy krízisből akár erőt is nyerni. 

 

Szeretettel várja vendégeit Holló Klári! 

 

A helyfoglalás az esemény díjának befizetésével válik véglegessé. 

Reservation

1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.

Opening hours

Weekdays: 18:00—23:00
Saturday - Sunday: closed (only open for private events)


Business lunch:  suspended during the summer
Kitchen: 18:00-22:00

DRESS CODE

Smart casual

CANCELLATION OF A RESERVATION

If you are unable to attend at the time you have booked, please let us know on one of our contact details so that we can make an alternative reservation for another guest. Thank you!

PARKING

The entrance to St. Andrea Restaurant is located at the corner of Eiffel Palace, Bajcsy-Zsilinszky út 78. and Stollár Béla utca. Parking is available in the surrounding streets. Our colleagues will be happy to assist you with calling a driver service and ordering a taxi on your way out.

SMOKING

Our restaurant is non-smoking according to current legislation. Smoking is allowed at the public ashtrays on the side of the restaurant on Stollár Béla Street. 

CHILDREN

We kindly ask our guests to try to arrange childcare for their children under 12 years of age for the duration of their stay, thus facilitating their own and our other guests' undisturbed relaxation. 

PETS

Please do not bring your pets with you during your stay, as our restaurant is not suitable for pets.