Az utolsó palackok: utoljára a budapesti étteremben kóstolhatjuk a St. Andrea díjnyertes egri bikavérét, ünnepi ételsorral
09/11/2021

Az utolsó palackok: utoljára a budapesti étteremben kóstolhatjuk a St. Andrea díjnyertes egri bikavérét, ünnepi ételsorral

Utolsó, ünnepi alkalommal kóstolható a budapesti St. Andrea Restaurant menüsorában a St. Andrea Borászat díjnyertes bora, a Nagy-Eged dűlő Egri Bikavér Grand Superior 2017.

A világ ötven legjobbja közé választott bort november 15. és 19. között egy különleges esti menüsorral együtt élvezhetik a vendégek a Parlamenttől rövid sétára található, Michelin Guide által is ajánlott étteremben.

1109-1-b.jpg

A St. Andrea Borászat tételét komoly szakmai elismerés övezte, a világ legnagyobb és legrangosabb borversenye, a Decanter World Wine Awards beválasztotta a világ 50 legjobb bora közé. Az elismerésnek is köszönhetően a díjazott tételt a nyár végén mindössze néhány nap elkapkodták a gyűjtők és a borrajongók, kereskedelmi forgalomban és a borászatban már nem kapható.

A St. Andrea Restaurant utolsó palackjai mellé Kollár Endre séf állított össze egy különleges menüsort, amely a lehető legszebb ízekkel emeli ki az ünnepelt bor jegyeit.

„A St. Andrea Restaurant egyik fontos küldetése, hogy azokat a hétköznapokat, amelyeken minket választanak vendégeink, ünneppé emeljük. Az utolsó palack elnevezésű estéinkkel Dr. Lőrincz György és családjának munkája előtt szeretnénk tisztelegni: ünnepeljük a tudást, az elhivatottságot, a szeretetet és a mély hitet, amellyel boraik készülnek. A világ ötven legjobb bora között első magyarként szerepelni csodálatos és fontos eredmény, amelyre a magyar borászszakma és a borkedvelők is büszkék lehetnek. Mi is azok vagyunk és szeretnénk ezt vendégeinkkel együtt, méltó módon ünnepelni” – mondja Lizsicsár Miklós étteremvezető.

1109-b-2.jpg

1109-b-3.jpg

A november 15. és 19. között választható menüsorban olyan ételek szerepelnek, mint a véres hurka céklával és ananásszal, kacsa udontésztába töltve bogyós gyümölcsökkel és a Michelin Guide által ajánlott St. Andrea túrógombóc tejföllel és lekvárral. A díjnyertes bor mellett a St. Andrea Borászat két másik tétele kíséri a különleges élményt kínáló ételsort.

Az utolsó palack eseményre kizárólag az esti időszakban, korlátozott számban lehet asztalt foglalni – nem túlzás azt állítani, hogy a készlet erejéig.

1109-b-4.jpg

Ahogy a borászat ismertetőjében olvashatjuk, a St. Andrea Nagy-Eged dűlő Egri Bikavér Grand Superior 2017 bora a Decanter World Wine Awards-on 97 pontot ért el, Best in Show díjat kapott és a világ 50 legjobb bora között szerepel. A Nagy-Eged dűlő bemutatkozó bikavére egy fantasztikus évjáratból származik; élettel teli, vibráló, hosszú, komplex bor. Kóstoláskor gyümölcsbomba robban a szájban: cseresznye, meggy és feketeribizli dohánnyal, csokoládéval és vaníliával találkozik. Lendületes, mély és barátságos: a Nagy-Eged Bikavér Grand Superior a St. Andrea Borászat egyik legszebb bora.

1109-b-5.jpg

St. Andrea restaurant – az utolsó palack

Welcome

St.Andrea rosé pezsgő 1dl

Előétel

Véreshurka, cékla, ananász / Csakegyszóval 2020 Pinot Noir 1dl

Főétel

Kacsa udontésztában, bogyós gyümölcsökkel / Nagy-Eged dűlő Egri Bikavér Grand Superior 2017 1dl

Desszert

St. Andrea túrógombóc tejföllel, lekvárral / Ajándék 2017 Hárslevelű 0,5dl

Ásványvíz 0,33

A menü ára az italokkal: 22 000 Forint + 15% szervízdíj

Időpont: 2021. november 15-19. estéken a St. Andrea Restaurantban

Asztalfoglalás: +36 1 269 0130 vagy +36 30 488 2902

Reservation

1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.

Opening hours

Weekdays: 12:00—23:00
Saturday: 18:00—23:00

Sunday: closed (only open for private events)


Business lunch: on weekdays 12:00-15:00
Kitchen: 12:00-22:00

DRESS CODE

Smart casual

CANCELLATION OF A RESERVATION

If you are unable to attend at the time you have booked, please let us know on one of our contact details so that we can make an alternative reservation for another guest. Thank you!

PARKING

The entrance to St. Andrea Restaurant is located at the corner of Eiffel Palace, Bajcsy-Zsilinszky út 78. and Stollár Béla utca. Parking is available in the surrounding streets. Our colleagues will be happy to assist you with calling a driver service and ordering a taxi on your way out.

SMOKING

Our restaurant is non-smoking according to current legislation. Smoking is allowed at the public ashtrays on the side of the restaurant on Stollár Béla Street. 

CHILDREN

We kindly ask our guests to try to arrange childcare for their children under 12 years of age for the duration of their stay, thus facilitating their own and our other guests' undisturbed relaxation. 

PETS

Please do not bring your pets with you during your stay, as our restaurant is not suitable for pets.

Reservation Reservation