Egy asztalnál – őszi beszélgetés Lizsicsár Miklóssal
20/09/2021

Egy asztalnál – őszi beszélgetés Lizsicsár Miklóssal

Az ajtótok nyitva, a poharakban bor – hogyan indult az ősz a St. Andrea Restaurantban?

Tulajdonképpen sikersztorival, hiszen a pincészet a Nagy-Eged dűlő Egri Bikavér Grand Superior 2017-es borral a világ legjobbjai közé került. Ez egy kicsit fókuszba helyezte a budapesti éttermet és a skybart is és érezhető volt, hogy a visszajáró vendégek rendszeres jelenlétükkel bíznak a szolgáltatásunk minőségében. Biztató mindennapok, elégedett vendégek, boldog vendégek!

MG_0385-web-800x533.jpg

Kollár Endre séf fogásait tavaly csak az szerencsések kóstolhatták, ő igazán most tudja majd megmutatni magát. Ti ketten viszont összeszokott páros vagytok, mesélnél róla egy kicsit?

Endrével több, mint tíz éve ismerjük egymást, anno a St. Andrea étterem nyitásakor megnyugtató volt a jelenléte, hiszen egy szakmájára igényes kollégát hívhattunk a csapatunkba. Amikor tavaly változás történt a konyhai felállásban, fel sem merült bennünk, hogy kívülről keressünk valakit a konyhánk vezetésére – nem volt kérdés, hogy azt Endre viszi tovább. Mindig csapatban gondolkodunk és most új fejezetet írunk, a motiváció és az egyetértés megvan. A jövő elkezdődött, céljaink összefonódtak!

Az elmúlt másfél év alaposan átmozgatta a magyar gasztronómia szereplőit, ti hogy tekintetek vissza erre az időszakra?

Szerintem ezen már nem érdemes gondolkodni – tulajdonképpen ez már a múlt, sok tanulsággal és tapasztalattal. Mi már előre tekintünk, a céljaink világosak, tesszük, ami a dolgunk és erre koncentrálunk.

Látsz változást abban, ahogy az éttermi élmény alakul? 

Azt tapasztaljuk, hogy vendégeink óvatosan és fokozatosan térnek vissza. A teltházas ebéd és vacsora nem megy ritkaságszámba, amiért nagyon hálásak vagyunk mert a régi dinamikát hozza vissza a mindennapokba. Szeptembertől a céges ebédek és vacsorák is kiegészítik az egyéni vendégek jelenlétét. Érezhetően nyitottabbak a vendégek a gasztronómiára és valóban élményként élik meg, amit és ahogyan kínálunk. Ez nagyon jó, egyben bíztató jel. Szeretnénk Endre és a konyha oldaláról örömteli meglepetéseket okozni, az éttermi szerviz pedig könnyedebb és lezserebb lett.

Ha jól látom, fácántollal írtad be a mai foglalásokat a könyvbe. Lehet, hogy valami különlegesre készültök, Miki?

Jól láttad, de ez ,,csak” egy geg! Valójában az elszántságom fogja a tollam végét, jobbak akarunk lenni, mint valaha voltunk!

Komolyra fordítva a szót, séfünk szabadidejében vadászik és ezt mindenképpen szeretnénk az étlapon is megmutatni a gasztronómia szerelmeseinek. Néhány nap múlva vadászati kiállítás lesz a fővárosban, de az egybeesés valójában véletlen. Amit ígérhetek, hogy a vadétel, szezonalitást figyelembe véve, állandó kínálat lesz az étterem étlapján. Elárulhatom, hogy Kollár Endre séf debütálása – egy vadételekből összeállított menü, St. Andrea borokkal – méltó köszöntése lesz az étterem most kezdődött, új korszakának.

Related

Reservation

1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.

Opening hours

Weekdays: 12:00—23:00
Saturday - Sunday: closed (only open for private events)


Business lunch: 12:00-15:00
Kitchen: 12:00-22:00
A'la carte: 18:00-22:00

DRESS CODE

Smart casual

CANCELLATION OF A RESERVATION

If you are unable to attend at the time you have booked, please let us know on one of our contact details so that we can make an alternative reservation for another guest. Thank you!

PARKING

The entrance to St. Andrea Restaurant is located at the corner of Eiffel Palace, Bajcsy-Zsilinszky út 78. and Stollár Béla utca. Parking is available in the surrounding streets. Our colleagues will be happy to assist you with calling a driver service and ordering a taxi on your way out.

SMOKING

Our restaurant is non-smoking according to current legislation. Smoking is allowed at the public ashtrays on the side of the restaurant on Stollár Béla Street. 

CHILDREN

We kindly ask our guests to try to arrange childcare for their children under 12 years of age for the duration of their stay, thus facilitating their own and our other guests' undisturbed relaxation. 

PETS

Please do not bring your pets with you during your stay, as our restaurant is not suitable for pets.