Köszönet a konyháról – topséfek főztek ebédet az Országos Mentőszolgálat munkatársainak
2021. December 17.

Köszönet a konyháról – topséfek főztek ebédet az Országos Mentőszolgálat munkatársainak

Budapesti topéttermek, a St. Andrea Restaurant és a Terra Restaurant csapata főzött ebédet két napon az Országos Mentőszolgálat munkatársainak.

Az adományokat Gianni Annoni, a Terra Restaurant tulajdonosa és Haraszti Zsolt séf, illetve Lizsicsár Miklós, a St. Andrea Restaurant étteremvezetője és Kollár Endre séf adták át a Mentőszolgálat Markó utcai állomásán. Az első napon a mentős kollégák, a másodikon a diszpécserek munkáját köszönték meg ebéddel, amely száz adag libacombot és hagymás burgonyát, olasz pizzát, valamint tejföllel és házi baracklekvárral kínált túrógombócot jelentett.

1217-2.jpg

A Köszönet a konyháról! elnevezésű kampányt két budapesti topétterem, a Michelin Guide által ajánlott St. Andrea Restaurant és a Budán idén megnyitott Terra Restaurant azért szervezte, mert szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy míg a járvány megpróbáltatásai után a magyar gasztronómia többnyire visszatérhetett a normál működésbe, a mentőszolgálat munkatársai az elmúlt időszakban újra megfeszített tempójú, áldozatos munkával tesznek a magyar emberekért.

„Éttermünk már tavaly is csatlakozott olyan kampányhoz, amelyben egészségügyi dolgozók étkezését biztosítottuk. A mostani akciónkkal szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a frontvonal sok embernek, többek között az orvosoknak, ápolóknak és mentősöknek azóta is frontvonal maradt. Míg a mi éttermeink teltházzal üzemelnek, muszáj észrevennünk, hogy mellettünk mások továbbra is áldozatos munkát végeznek a koronavírus megfékezésében – mondja Lizsicsár Miklós étteremvezető. Mi a köszönetünket a saját eszközeinkkel, odafigyeléssel és finom ételekkel tudjuk kifejezni, de arra biztatunk mindenkit, a maga módján ő is tegye meg ugyanezt.”

1217-3.jpg

1217-4.jpg

1217-1.jpg

1217-5.jpg

 

További bejegyzések

Asztalfogalás

1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.

Nyitvatartás

hétköznap: 12:00—23:00
szombat: 18:00—23:00
vasárnap: zárva


üzleti ebéd: 12:00—15:00
konyha: 12:00—22:00
a’la carte: 18:00—22:00

DRESS CODE

Smart casual

ASZTALFOGLALÁS LEMONDÁSA

Amennyiben az előzetesen foglalt időpontjában nem tud megjelenni, jelezze felénk elérhetőségeink valamelyikén, hogy lehetőséget adjunk más vendégnek, vendégeknek. Köszönjük!

PARKOLÁS

A St. Andrea Restaurant bejárata az Eiffel Palace, Bajcsy-Zsilinszky út 78. és Stollár Béla utca sarkon található. Parkolásra a környező utcákban van lehetőség. Sofőrszolgálat és taxi hívásában, megrendelésében kollégáink készséggel segítenek távozáskor.

DOHÁNYZÁS

Éttermünk a hatályos jogszabályok szerint nemdohányzó. Dohányzásra az étterem Stollár Béla utcai oldalán kihelyezett köztéri hamutartóknál van lehetőség. 

GYERMEKEK

Szeretettel kérjük kedves Vendégeinket, hogy 12 éves kor alatti gyermekeik számára a nálunk töltött időtartamra próbálják meg a gyermekek felügyeletét megoldani, ezzel is elősegítvén saját és többi vendégünk zavartalan kikapcsolódását. 

KISÁLLATOK

A nálunk töltött időtartamra kedvenceiket kérjük ne hozzák magukkal, ugyanis éttermünk nem alkalmas kisállatok fogadására.