Magyar túrógombócért rajong a Michelin Guide: a St. Andrea étterem receptjét osztotta meg a kalauz
2021. Október 9.

Magyar túrógombócért rajong a Michelin Guide: a St. Andrea étterem receptjét osztotta meg a kalauz

Magyar receptet osztott meg a Michelin Guide Instagram oldala: a világhírű kalauz a St. Andrea Restaurant és Kollár Endre séf túrógombócát választotta csütörtöki hírnek.

Magyar receptet osztott meg a Michelin Guide Instagram oldala: a világhírű kalauz a St. Andrea Restaurant és Kollár Endre séf túrógombócát választotta csütörtöki hírnek. A most bemutatott desszert a Michelin Guide magyar gasztronómiáról szóló sorozatának része, a nagy presztízsű kalauz online felületét közel két és fél millióan követik. A St. Andrea túrógombócának receptje angol nyelven jelent meg, kifejezetten otthon elkészíthető verzióban.

„A St. Andrea Restaurant étlapján tudatos döntés alapján szerepelnek hagyományos magyar desszertek. Fontos számunkra, hogy a fine dining szegmensen belül mi egy érthető, egyértelmű konyhát vigyünk, ahol a meglepetés nem feltétlenül maga a soha korábban nem látott étel, hanem sokkal inkább a klasszikusok újrahangolása. A prémium alapanyag, a topséf és csapatának szakmai tudása, a szerviz és az étteremben tapasztalható különleges miliő így is olyan élményt nyújt, ami nem hasonlítható az otthonihoz.

A Michelin érdeklődését nagy örömmel fogadtuk, mégis, a legfontosabb visszajelzés számunkra nem ez, hanem a vendégek véleménye. A múlt héten a máglyarakásunk tojáshabjára egy vendég azt mondta, hogy gyerekkora ízeibe repítettük vissza és ilyet utoljára a nagymamájánál evett – na ez az, ami minket valójában éltet” – mondja Lizsicsár Miklós, a St. Andrea étterem vezetője.

DSC01375-1-logo-800x533.jpg

A Michelin Guide által most megmutatott túrógombócot tejföllel és gyümölccsel kínálják, a St. Andrea közkedvelt verzióját hagyományos recept alapján alkotta meg Kollár Endre séf. Az ördög a részletekben rejlik: nagyon fontos a minőségi alapanyag, ebben az esetben a kistermelői rögös túró, a házi vaj és a friss idénygyümölcs. A séf receptjében a keverék 4-5 Celsius fokon 12 órát pihen, a gombócokat pedig gyöngyöző cukros-sós vízben főzik ki és azonnal tálalják. Az éttermi verzióban szecsuáni zöldborssal készített eperbonbon és mandularopogós fokozzák a vizuális és ízélményt.

MG_0500-web-logo-800x533.jpg

„Büszkék vagyunk, hogy a kalauz egy klasszikus desszertet választott, hiszen ez egy erős vonal a St. Andrea Restaurant kínálatában. Mind az üzleti ebédmenün, mind az állandó étlapon időről időre szerepelnek olyan ételek, amit talán sok fine dining étterem nem tenne étlapra – ilyen a máglyarakás, a túrós palacsinta, az aranygaluska vagy a mákos guba, amelyek komoly sikernek örvendenek nálunk. Mi ezt nem csak vállaljuk, de nagyon szeretjük is és úgy érezzük, tökéletesen illik a névadó St. Andrea Borászat továbbörökített értékeihez, amelyek az elhivatottság, a szeretet és a törekvés a jónak gyakorlására, hagyományos értékrend mentén” – mondja Kollár Endre, a St. Andrea Restaurant séfje.

A Michelin Guide a héten magyar napokat tart: a paprika egyeduralma mellett sikeres magyar séfek, többek között Sárközi Ákos és Széll Tamás ételfotóit osztották meg, illetve a legszebb magyar szállodákat is bemutatták. A túrógombóc az első magyar recept, ami felkerül az oldalra a #michelinguideathome megjelöléssel, a kalauz arra biztatja követőit, hogy a kipróbált receptet maguk is mutassák meg a világhálón. A St. Andrea túrógombóca ősszel, a szezonalitást tiszteletben tartva, kajszibarackkal kóstolható az étteremben, jövő hét szerdától a Michelin Guide által évek óta remek ár-érték aránya miatt kiemelten ajánlott üzleti ebédmenü részeként is.

Fotó: Suller Ádám, Balkányi László



További bejegyzések

2022. Április 8.

Megnyitott a Boldogságos bár

Áprilistól bővül a St. Andrea Restaurant: a Michelin Guide által is ajánlott fine dining étterem tavasztól a Boldogságos bárban is várja vendégeit.

Asztalfoglalás

1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.

Nyitvatartás

hétköznap: 12:00—23:00
szombat: 18:00—23:00

vasárnap: zárva


üzleti ebéd: minden hétköznap 12:00-15:00
konyha: 12:00—22:00

DRESS CODE

Smart casual

ASZTALFOGLALÁS LEMONDÁSA

Amennyiben az előzetesen foglalt időpontjában nem tud megjelenni, jelezze felénk elérhetőségeink valamelyikén, hogy lehetőséget adjunk más vendégnek, vendégeknek. Köszönjük!

PARKOLÁS

A St. Andrea Restaurant bejárata az Eiffel Palace, Bajcsy-Zsilinszky út 78. és Stollár Béla utca sarkon található. Parkolásra a környező utcákban van lehetőség. Sofőrszolgálat és taxi hívásában, megrendelésében kollégáink készséggel segítenek távozáskor.

DOHÁNYZÁS

Éttermünk a hatályos jogszabályok szerint nemdohányzó. Dohányzásra az étterem Stollár Béla utcai oldalán kihelyezett köztéri hamutartóknál van lehetőség. 

GYERMEKEK

Szeretettel kérjük kedves Vendégeinket, hogy 12 éves kor alatti gyermekeik számára a nálunk töltött időtartamra próbálják meg a gyermekek felügyeletét megoldani, ezzel is elősegítvén saját és többi vendégünk zavartalan kikapcsolódását. 

KISÁLLATOK

A nálunk töltött időtartamra kedvenceiket kérjük ne hozzák magukkal, ugyanis éttermünk nem alkalmas kisállatok fogadására.

Asztalfoglalás Asztalfoglalás